AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ

AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

♦ Tam olarak doldurulmuş vize başvuru formu. (Tarafımızdan doldurulacaktır.)

 Başvurulan okuldan kabul belgesi, I-20, faturalar. (Tarafımızdan sağlanacaktır.)

 16-45 yaş arasındaki erkekler için ek olarak DS-157 formu, (Tarafımızdan doldurulacaktır.)

 160$ Vize ücretinin ödendiğine dair banka dekontu, (Tarafımızdan sağlanacaktır.)

 200$ SEVIS ücretinin ödendiğine dair banka dekontu, (Tarafımızdan sağlanacaktır.)

 Pasaport: Dönüş tarihiniz sonrası en az 6 ay daha geçerli ve içinde en az 2 boş sayfa olması gerekmektedir. Eğitiminizi uzatma olasılığınız varsa pasaport geçerlilik tarihinizin buna uygun olmasına dikkat ediniz.

  adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, arka plan beyaz, 5x5 cm olmalıdır.

♦ Nüfus Cüzdanı fotokopisi

 Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği

 Sabıka kaydı

 İkametgâh İlmühaberi

 Varsa içinde vizeler olan diğer pasaportlar

 Varsa Evlenme cüzdanı

   - Daha önce evlenme boşanma durumu oldu ise mahkeme kararları, varsa çocukların velayeti

 Askerlik tecil/terhis belgesi

 Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu.

 Niyet Mektubu

 18 yaşından küçükseniz noter onaylı muvafakatname  

 

YAŞAM GİDERLERİNİZİ KARŞILAYABİLECEĞİNİZİ GÖSTEREN KANITLAR

 Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa son 3 aya ait maaş bordroları,

 Çalışıyorsanız Sigortalı işe giriş bildirgesi

 İşe dönüş yazısı:

Çalışıyorsanız ve aynı işe dönecekseniz eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, Yeni bir işe başlayacaksanız İngiltere dönüşü işe başlayacağınıza dair yazı

♦ Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse: Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, Şirket hesap dökümleri

 Size ve/veya ailenize ait şahsi banka cüzdanları / Banka hesap dökümleri - son 3 ay-

 Size ve/veya ailenize ait tapular, araç ruhsatları

 Banka kredisi ile eğitiminizi finanse edecekseniz ilgili belgeler

 Varsa oda/meslek kuruluşu üye kaydı

 Ekonomik durumunuzu iyi gösterecek her türlü ek belge

 Destekleyici yazısı ( anne, baba ya da kim destekliyor ise onun tarafından yazılan)

 

EĞİTİM DURUMUNUZ

 Halen öğrenci iseniz

  1. Okulunuzdan öğrenci belgeniz,

  2. Not dökümleriniz

  3. Eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi

 Öğrenci değilseniz son mezun olduğunuz okulun diploma ya da çıkış belgesi

 Daha önce yurt içinde / Yurtdışında bir dil kursuna gidildiyse kurs sertifikanız veya gittiğiniz kurstan alınacak mektup

 esleğinizle ilgili olanlar öncelikli olmakla birlikte almış olduğunuz her türlü sertifika/diploma

 

Notlar

  1. Konsolosluk gerekli gördüğü durumda ek belge talebinde bulunabilir.  

  2. Konsolosluk zaman içinde belge listesinde, vize ücretinde değişikliler yapabilir. Her durumda başvuru öncesinde elinizdeki bilgilerin güncel olmasına dikkat ediniz.